skip to Main Content
10 Tips Til Det Flotte Soveværelse

10 Tips Til Det Flotte Soveværelse

Et soveværelse bør være et personlig tilflugtssted, et fristed, der udtrykker dine yndlingsfarver, følelser og personlighed. Man tilbringer omkring 33 % af sit liv i et soveværelse. Læs nærmere nedenfor om hvad er vigtigt at huske på, når du dekorerer og optimerer dit dejlige soveværelse.

Vælg diskrete farver

I stedet for dristige og fremtrædende farver, bør du vælge beroligende nuancer og afslappende toner i dit soveværelse. Tænk derfor på dit valg af farver: blide nuancer af blå, lavendel eller grøn anses som rolige og fredfyldte. Rolige nuancer hjælper med at sætte stemningen i hygge og komfort. Dette kan også omfatte beige og brunlige farver, mørkerød eller topas. Brug tonede versioner af dine yndlingsfarver i soveværelset. Vigtigst af alt, så er det vigtigt at vælge en farve som du kan lide.

Du må ikke overse loftet

Loftet er den femte væg i soveværelset. Når du ligger i sengen, ser du en blank og kedelig overflade? Tilføj et subtilt mønster eller en blød farve. Lidt maling på loftet kan være en klar fordel. Dette vil medvirke til visuelt at sænke loftet og give pladsen en følelse af komfort og intimitet. Andre løsninger ville være tapet på loftet, tilføje arkitektoniske elementer i form af bjælker eller lister eller brug en form for dekorativ maling.

Hold sengen enkel

Et soveværelse skal se hyggeligt og simpelt ud, sofistikeret og elegant, uanset hvilken stil du dekorerer. For at lette bevægelsen i rummet skal der gerne være mindst en meter mellem seng og sidevægge eller store møbler og mindst to meter mellem sengen og de lave møbler som borde og kommoder. Hvis du skal gå rundt om sengen for at komme fra skabet til badeværelset, tænk på, hvordan du kan flytte sengen.

Indret dit soveværelse med kun hvad du har brug for. En seng, et sengebord eller to, en kommode og stol er fornødenheder. Det meste andet er rod. Tilbehør bør haves til et minimum. Vælg et smukt stykke kunstværk, arrangér nogle familiebilleder, tilføj blomster og stearinlys, og lad det være alene. Ikke pynt op med for mange små genstande, det kan nemlig hurtig virke roddet.

Vælg den rigtige størrelse møbler

Når du er klar til at købe soveværelsesmøbler, skal du starte med en grundplan og en målt tegning af rummet. Møbler skal passe ind i rummet, og det gælder især soveværelsesmøbler. Vælg ikke en tung, stor seng og kommode til et lille soveværelse. Hvis loftet er højt, vil et højt skab bidrage til synligt at bringe det ned i størrelse.

Hvis dit soveværelse er stort, skal du vælge møbler, der passer til det også. Tilføj en stol eller sæt et møbel for enden af ​​sengen. Møbler og tilbehør, der er for små, ser tabt ud i et stort rum. Pas derfor på med små genstande i et stort soveværelse.

Hav rigelig med opbevaring

For at føje til den fredfyldte følelse af et soveværelse skal du gemme ting ude af syne. Værelset vil fremstå mere roligt og rummeligt.

Vælg et rummeligt natborde med skuffer eller skuffer, hvor du kan skjule bøger, cremer og læseredskaber inden for rækkevidde, men uden for syn. For mere opbevaring, skal du vælge et skørt bord eller en lille kommode med skuffer.

Brug en kuffert eller en opbevaringsbænk ved foden af ​​sengen for at opbevare ekstra lagner, tæpper og puder. Måske du kan overveje at købe noget opbevaringsplads som kan køres ind under sengen.

Et brugerdefineret organisationssystem kan maksimalt benytte skabspladsen.

Inkluder et privat krog

Giv dig selv en speciel gave med et roligt sted at sidde og læse. Opret et intimt læse- eller loungeområde med en behagelig stol og fodskammel i slutningen af ​​din seng eller i et hjørne. Hvis du har plads, skal du bygge et vinduessæde under soveværelsesvinduet. Nyd udsigten og det naturlige lys.

Forkæl dig selv med luksuriøst sengetøj

Du skal da have soveværelset dejlige sengetøj p. Der er ikke noget, der giver komfort til et soveværelse som smukt og blødt sengetøj. Køb ikke sengetøj, der er mindre end 100 procent bomuld eller linned med høje trådtællinger – på 350 eller derover.

Gardiner til vinduet

Et smukt klædt vindue hjælper med at ramme vinduet ind og udsigten og give andre måder at tilføje farve, mønster, tekstur og blødhed til et soveværelse. Hvis du elsker bløde glatte gardiner, der filtrerer lys, så køb med mørklægning. Her kan man kombinere uigennemsigtige rullegardiner, der kan trækkes ned for at opretholde privatlivets fred om natten og for at blokere morgendag sol – eller selvfølgelig undlade.

Inkluder flere lysindstillinger

I et soveværelse er det godt at “lagre” din belysning gennem rummet. Omgivende belysning lyser hele rummet, små lamper kan fokusere lys til læsning og andre aktiviteter, og noget andet lys hjælper med at vaske væggene i blød belysning.

For at fokusere læselyset, hvor du har brug for det, skal du bruge en sengelamper med en bevægelig arm. Hvert lys bør justeres med en lysdæmper. Installer en separat tænd / sluk-knap for hvert lys, så du kan være selektiv og kun lys det ønskede område. Overvej ellers en smart LED pærer, som kan styres over telefonen.

Lad dit soveværelse være en ægte ferie

Prøv at disciplinere dig selv for at holde din mobiltelefon, computer, tv, træningsmaskine eller tablet ude af soveværelset. Opret et værdsat sted for at slappe af og forny dig selv. Du vil elske at have et værelse dedikeret til læsning, sove og romantik.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *