skip to Main Content
Køb Af Vaskemaskine – Her Er Hvad Du Skal Vide

Køb af Vaskemaskine – Her Er Hvad Du Skal Vide

Lige nu bliver der solgt over 100 forskellige vaskemaskine modeller på det danske marked. Det tal kan lyde voldsomt, men det er ikke desto mindre sandheden. Det kan derfor være utrolig svært at navigere i markedet, når der er så mange forskellige vaskemaskiner. De mange modeller omfatter alt fra standard vaskemaskiner til smalle vaskemaskiner. Med dette store udvalg af forskellige vaskemaskiner, kan det være svært at vælge den rette, hvilken model passer bedst til dig og dine behov.

Skal du bare købe den dyreste og håbe på det er den bedst? Svaret er selvfølgelig nej. Igennem denne artikel vil vi prøve at guide dig frem til de ting, du skal være opmærksom ved køb af en vaskemaskine. Håbet er at du bliver (lidt) klogere inden du skal ud og investere.

De forskellige vaskemaskine typer

Når man taler om de forskellige typer af vaskemaskiner, så skelner man typisk mellem to forskellige typer. Den første type er en frontbetjent vaskemaskine, denne betjenes fra fronten. Den anden type vaskemaskine er en topbetjent, og som du sikkert har gættet, så betjenes den ovenfra. Udover den åbenlyse forskel så er der også nogle andre egenskaber som kendetegner de to typer hver især, og ved at have styr på disse, vil din købsprocess helt sikkert blive noget nemmere.

Selvom langt de fleste front- og topbetjene vaskemaskiner måler omkring de 70 cm. i bredden og det samme i dybden, så er der stor forskel på deres højdedimensioner. Dette skyldes at de frontbetjene vaskemaskiner typisk har en frontmonteret skærm og at de topbetjente vaskemaskiner styres ovenfra.

På grund af denne forskel så vil du eksempelvis opdage, at mange frontbjente vaskemaskiner kan stables ovenpå en anden maskine, det kunne f.eks. være en tørretumbler og dermed kan du danne en såkaldt vaskesøjle. Husk altid at sætte tørretumbleren ovenpå vaskemaskinen, da denne er meget lettere. At danne en vaskesøjle er noget sværere (læs: umuligt), at gøre med en topbetjent vaskemaskine, og dette er netop en meget vigtig forskel for de to typer.

At danne en vaskesøjle er ideelt når du har begrænset plads, eller blot ønsker at udnytte den du har bedst muligt. Der er mange som er heldige at have en vaskesøjle på deres badeværelse, eller i deres bryggers. Selvom det kun er frontbetjente vaskemaskiner som kan stables, så betyder det ikke at disse kun er velegnet til lidt plads. Hvis du finder en frontbetjent vaskemaskine som du godt kan lide, så kan den også sagtens installeres side om side med en tørretumbler.

Andet du skal være opmærksom på

Udover selve vaskemaskinens ydre dimensioner, så skal du også tænke på vasketrumlen som sidder inde i maskinen. Der er nogle vaskemaskiner som ikke er særligt store, og mest er beregnet til den lille familie på to personer, og så er de vaskemaskiner som kan vaske en meget stor vask af gangen, og dermed er dette klart at foretrække, hvis man eksempelvis er en større børnefamilie.

Du kender selv til hvor hurtigt vasketøj kan hobe sig op, når man er mere end bare en enkelt person. Der er træningstøj efter sport, der er håndklæder, der er undertøj. På blot et par dage, kan der uden problemer fyldes en stor vaskemaskine op – og netop stor her er nøgleordet. Du bør i dette tilfælde nemlig gå efter en vaskemaskine, som har kapacitet med plads til 12 kg.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *